Президент підписав закон про виділення грошей військовим

грошове забезпечення

Володимир Зеленський підписав прийнятий 8 жовтня закон, який передбачає виділення Міноборони додаткових 3,8 млрд грн для погашення боргів по виплатах військовим, а також забирає 250 млн з закупівлі озброєння та квартир.

При цьому сайт Офісу президента повідомив, що цим законом передбачено на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України 4,1 млрд грн, додавши до суми 3 841 599 600 грн ті 250 мільйонів гривень, які перерозподілили з наявного бюджету Міноборони на закупівлю озброєння та квартир для військових.

Нагадаємо, що станом на кінець вересня Міноборони заборгувало військовим 2,3 млрд грн. Загалом на утримання армії у 2021 році не вистачає 7,1 млрд грн.

З 12 жовтня військове відомство почало гасити борги перед військовими по оздоровчим, виплатам за перший контракт, матеріальній допомозі і компенсації за піднайом. Для цього Міністерство оборони перерахувало військовим частинам 3,7 млрд грн.

Крім збільшення бюджету Міноборони підписаний закон (раніше законопроєкт № 6052) також передбачає виділення 15 млрд на «Велике будівництво» (дороги), 12 млрд на субсидії, 2,5 млрд на соціально-економічні програми та 1,5 млрд на інфраструктурну субвенцію, 2 млрд на ковідні пакети для медиків, 1 млрд на погашення боргів шахт та 1,5 на інші статті.